Voorjaar met Kunstvanchris

Voorjaar met Kunstvanchris

4 maart 2020 0 Door Rockwood®

Kunst is een geweldige aanvulling op iedere ruimte. Dit kan in huis zijn, maar ook net zo goed in de tuin. Kunst prikkelt de zintuigen, iedere keer als je er naar kijkt is er weer iets anders wat je opvalt. Het is ook een echte aanvulling op je (tuin-)meubelen.

@kunstvanchris

Een prachtig schilderij boven je eiken boomstamtafel kan de schoonheid van de tafel nog meer benadrukken, zonder dat het schilderij op de achtergrond raakt. Wil jij het voorjaar vieren met kunst? Dan slaag je zeker met KunstvanChris!

Wie is het gezicht achter KunstvanChris?

De persoon achter KunstvanChris is Christa. Al van kleins af aan had Christa een enorm interesse in schilderen en tekenen. Zo halverwege de jaren 90 begon ze met schilderen met acrylverf.

Die passie is uiteindelijk verder ontwikkeld. Ook het al aanwezige talent van Christa voor het bedenken en uitvoeren van kunstzinnige ideeën maakte een snelle ontwikkeling door. Christa heeft veel lessen gevolgd, waaronder bij bekende schilders zoals Wim Kroesbergen, Arris Tijsseling, en Suzanne Visscher. Die passie voor schilderen is door de jaren heen onverminderd sterk gebleven.

Christa maakt door haar geheel eigen stijl hele herkenbare werken. Denk hierbij vooral in de richting van kunst met een losse stijl, veel kleur en impressionistisch. Christa is een heel snelle schilder, wat een mooie, bevlogen en unieke stijl aan haar werk geeft. Ze is een levensgenieter en brengt graag tijd door met haar gezin.

Lente uurtjes

De eiken tafel in huis is binnen toch wel haar favoriete plek. Dit is de spil binnen het gezin, de plaats waar iedereen elkaar treft en de dag doorneemt. Samen eten ze hier, wordt er gewerkt en huiswerk gemaakt en menig gezellige uurtjes met vrienden aan doorgebracht. Vraag je Christa welk seizoen haar voorkeur heeft, dan zal ze in een adem ‘lente’ zeggen. De lente, waarop de natuur weer langzaam ontwaakt. En dat de lente haar favoriete seizoen is, zie je niet alleen terug in haar huis, maar ook in haar schilderijen.

Christa en haar partner hebben samen een zoon en een dochter. Hun dochter heeft ook haar hart verloren aan schilderen. Ze ging dan ook al van jongs af aan met haar moeder mee naar schilderslessen. Een talent in de dop! Dat creativiteit haar in de genen zit, is aan het werk van Christa’s dochter terug te zien. Christa’s man is overigens ook groot liefhebber van schilderijen. Toen ze nog verkering met elkaar hadden, bezochten ze dan ook regelmatig musea om het werk van anderen te bewonderen en hier inspiratie uit te halen.

Christa’s werkwijze

Christa heeft inmiddels al erg veel schilderijen gemaakt, welke ze ook verkoopt. Natuurlijk hangen er ook een aantal eigen werken in haar huis.

Als ze een favoriet schilderij moet aanwijzen, dan is dat ‘Huisjes in Amsterdam’. Je kunt altijd kijken of er een schilderij die bij je smaak past al beschikbaar is. Is dit niet het geval of heb je een specifiek idee in je hoofd? Geen probleem, Christa maakt ook schilderijen in opdracht voor anderen.

Momenteel werkt ze bijvoorbeeld aan een schilderij in opdracht van een vriendin. Is er een plek op aarde waar jij je hart aan hebt verloren? Christa vereeuwigt het voor je op een schildersdoek.

Inspiratie uit het leven gegrepen

Christa wil dat schilderen nooit moeten wordt, en altijd mogen is. Daarom schildert ze wanneer ze er zin in heeft, terwijl Ilse de Lange op de achtergrond uit de boxen schalt. Ze haalt voornamelijk haar inspiratie uit de foto’s die ze tijdens vakanties en dagjes uit heeft gemaakt.

Andere momenten van inspiratie zijn wanneer Christa met haar man en kinderen in de tuin geniet van het vroege voorjaarszonnetje. Eerst samen op de tuinbank een boek lezen en de warme zonnestralen op de neus.

Wanneer de zon draait, verplaatst het gezelschap zich met de zon mee naar de mooie picknickbank van Douglas hout, om hier ook een hapje te eten. De tuin is een geliefde plaats voor Christa en haar gezin. Het bevat een prachtige en imposante eikenboom van maar liefst 500 jaar oud en een lieflijk perenboompje in het midden van de tuin.

Na een tijdje de lentegeur te hebben opgesnoven, is het hoofd weer heerlijk leeg en stroomt de creativiteit voor nieuwe schilderijen weer volop.