De leukste behangtrends in de kinderkamer

De leukste behangtrends in de kinderkamer

3 februari 2020 0 Door Rockwood®

Het wordt ook wel dé relatietest genoemd. Als je dit samen zonder kleerscheuren doorstaat, dan mag je wel zeggen dat je de ware in elkaar hebt gevonden. Al een idee waar we het hier over hebben? We hebben het natuurlijk over samen behang plakken! Het is zo’n klusje waar je bijna niet aan ontkomt. Is het tijd om de kinderkamer van een nieuw behangetje te voorzien? Dan wil je vast meer weten over de behangtrends van nu. Eerst een korte terugblik naar behangtrends van een jaar of 40 geleden.


Behangtrends van enkele decennia geleden

Waarom terugkijken naar het verleden als we in het hier en nu zijn? Heel simpel! De behangtrends van de jaren 50, 60, 70 en 80 zijn weer helemaal hot. Dit zogenaamde retrobehang vliegt de behangwinkels uit. De vintage prints zijn niet zo typisch kinderbehang met prints van dieren of tekenfilm figuren, maar ze zijn desondanks erg leuk om in de kamer van je zoon of dochter te plakken.

Juist die opvallende kleuren en prints van het retro behang en een steigerhouten tienerbed zorgen voor een opvallend mooi geheel. De trends van enkele decennia geleden zie je dus weer terug in het retrobehang. Denk hierbij aan behang met pasteltinten, maar ook aan behang met geometrische en abstracte vormen, grote bloemen en prints met felle kleuren.

Aardetinten en nudekleuren

Een van de kleurentrends van dit moment, is het gebruik van nudekleuren en aardetinten. Deze trend trekt ook door naar behang. Denk hierbij aan tinten zoals zand, roze, oranje en mooie warme roodtinten. Deze kleuren stralen rust uit wat goed past bij kinderen die snel overprikkeld zijn of hun kamer gebruiken om rustig hun huiswerk te maken. Deze kleuren zijn perfect te combineren met behang met een printje, wanneer je de kamer een speels effect wil geven.

Ook kleuren groen en grijs passen hier heel goed bij. Rockwood heeft verschillende modellen kinderbedden die uitstekend bij deze behangtrend passen. Denk eens aan het kinderbed Tim Grey of zo’n prachtig kinderbed als de Joris Old Style.


In de jungle en de botanische look

Printjes zijn altijd hip en je moet ervan houden. Maar door printjes op de juiste manier toe te passen, is het een enorme aanvulling op de kinderkamer. Kies er bijvoorbeeld voor om een wand met een drukke print te behangen en de andere wanden naturel te houden. Behang met dierenprints en jungleprints zijn momenteel erg trendy. Ook prints van grote bloemen zijn helemaal in. Combineer deze met zachte pasteltinten of juiste warme en diepe kleuren.

Kies je voor een behang met bloemen, dat is dit weer mooi om met natuurlijke materialen te combineren. Ook hier passen de Rockwood kinderbedden van massief hout perfect bij, zeker als je kiest voor een van de modellen in naturel kleur.

Ouderwets romantisch

Deze trend is wellicht meer op meisjes gericht, een romantisch behangetje. Dit kan effen behang zijn in kleuren zoals zacht en oud roze of koraal. Ook lieflijke printjes als flamingo’s en veertjes passen goed bij deze behangtrend. Rockwood heeft diverse peuterbedden en kinderbedden in het aanbod die deze romantische prinsessen look volledig aanvullen.

Sfeer met behang in warme kleuren

Diepe en warme kleuren passen helemaal bij de behangtrends van dit moment. Denk hierbij aan warme roodtinten, diep donderblauw en oker. Deze kleuren zijn zeer geschikt om een culturele richting in te slaan. Denk maar eens aan het aanvullen met bijvoorbeeld zilveren of koperen accessoires voor die zo geliefde oosterse mystiek.

Is jouw relatie behangproof?

Gekkigheid natuurlijk, al kan behangen wel behoorlijk lastig zijn. Zorg er voor dat je de juiste behangsoort kiest en je bent al voor de helft op de juiste weg. Er zijn namelijk verschillende soorten behang, waarbij de ene makkelijker plakt dan de ander. Ook is er onderling een behoorlijk prijs en kwaliteitsverschil. Papierbehang is bijvoorbeeld vrij goedkoop, maar is best lastig te plakken. Het scheurt sneller, zeker wanneer je niet de juiste behanglijm gebruikt. Aan de andere kant is qua prijs papierbehang gebruiken wel een prima idee wanneer je van plan bent om over niet al te lange tijd weer opnieuw te gaan behangen. Houd er wel rekening mee dat papierbehang vrij kwetsbaar is. Is je kind vrij wild, dan kun je beter voor een steviger soort behang kiezen

Vinylbehang en vliesbehang zijn voorbeelden van behang wat van zwaardere soorten behang. Zeker wanneer je behang zoekt wat tegen een stootje kan, is dit een prima keuze. Alle soorten behang zijn in verschillende kleuren en met diverse prints verkrijgbaar. Is je muur erg oneffen, dan is dikker behang de beste keuze. Het dikke behang verbergt oneffenheden veel beter.

Glasvezelbehang is ook een optie, al zal je dit na aanbrengen dan zelf nog moeten verven in de kleur van je keuze. Hierbij heb je geen mogelijkheid om voor een printje te kiezen, maar wel is het beschikbaar met een motief zoals een ruitje of een vissengraat. Je heb behang wat ingesmeerd met behanglijm moet worden voor je het op de muur plakt en je hebt behang waarbij je eerst de muur insmeert en dan het behang er op plakt.

De keuze voor het soort behang is stap een, maar dan is het ook belangrijk goed op te letten welk soort behanglijm je koopt. Je hebt er niets aan dat na al die moeite het behang van de muur afvalt en op het mooie Rockwood kinderbed terecht is gekomen. Op de rol behang en de lijm zelf staat wel vermeld welke lijm je nodig hebt.